• ÜROLOJİ /

Penil Protez Ameliyatı (Mutluluk Çubuğu)

Penil protez (mutluluk çubuğu) penisin sertleşme yeteneğinizi geri kazandırır.

İki tipi vardır; şişirilebilir ve şişirilemez tipi.

Ameliyatın ehil ellerde yani daha önce bu ameliyatı sayıca komplikasyonsuz çok yapmış hocalar tarafından yapılması idrar yolunda aşınma (erozyon) ve mekanik arızanın daha az olmasını sağlar. Çoğu kişi penis implantı aldıktan altı hafta sonra cinsel aktiviteye devam edebilir.

Şişirilebilir mululuk çubuğu, ameliyatla vücudunuza yerleştirilen iki silindir, bir rezervuar ve bir pompadan oluşur. Silindirler penisinizin içine yerleştirir. Tüpler, silindirleri alt karın kaslarınızın altındaki ayrı bir rezervuara bağlar. Rezervuar sıvı içerir. Bu sisteme bir pompa da bağlanır. Pompa yumurtalarınızın arasında, torbanın gevşek derisinin altında bulunur. Penisi sert hale getirmek için torbadaki pompaya basarsınız. Pompaya basmak yumurtalarınıza herhangi bir baskı uygulamaz. Pompa, sıvıyı rezervuardan penisinizdeki silindirlere aktararak onları istediğiniz sertlik seviyesine kadar şişirir. Dikleştikten sonra, orgazm sonrasında bile ereksiyonunuzu dilediğiniz kadar koruyabilirsiniz. Dikleşmeyi sonlandırmak istediğinizde, pompadaki bir valfe basmak, sıvının rezervuara geri dönmesini sağlar ve bu da penisinizin havasını söndürür.

Şişirilmeyen bir penis implantı iki adet sağlam, esnek silikon çubuktan oluşur. Bu tür bir cihaz pompalama gerektirmez. İmplantı kullanmak için, çubuğu yerine uzatmak üzere penisinize bastırırsınız. İmplantı dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz; sertlik orgazm sonrasında bile değişmez. İmplantı kullandıktan sonra penisinizi tekrar aşağı doğru itmek için bastırabilirsiniz.

Mutluluk çubuğunun ömrü ortalama 20 yıldır. Firmalar, ömür boyu garanti verir. Kullanıcı hatası haricinde olan problemler için yenilemeyi taahhüt ederler.

Pompa vakum cihazları veya ilaç tedavileri ile; dahası penise şekil vermesi gereken doğuştan bozuklukların düzeltilmesi (falloplasti) bir parçası olarak mutluluk çubuğu takılabilir.

Mutuluk çubuğu ameliyat ile yerleştirildikten sonra penis boyunu uzatmaz! Enine boyuna büyüyen mutluluk çubukları piyasada vardır fakat hali hazırda olan penisin enine veya boyuna daha fazla uzamasına sebep olmazlar!

Mutluluk çubuğu ameliyatı sonrası orgazm yaşanabilir. Orgazm yani cinsel münasebette son haz aşaması beyin korteksi ile kontrol edilen bir takım süreçleri içerir. Bu nedenle orgazm yaşanabilir, meni gelip gelmemesi durumu için doktorunuzdan bilgi alabilirsiniz.

SANKO Üniversitesi Hastanesinde mutuluk çubuğu ameliyatı ehil ellerde son teknolojik ürünler ile gerçekleştirilmektedir.

Randevu için:

PROF. DR. YİĞİT AKIN

Üroonkoloji Koordinatörü: https://sankohastanesi.com.tr/doktor/yigit-akin-uroonkoloji-koordinatoru-158.html

Güncelleme Tarihi:2024-06-10 10:43:13