Sağlık Rehberi

17 MAYIS DÜNYA HİPERTANSİYON GÜNÜ

-SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞR. ÜYESİ DOÇ. DR. SERÇELİK: -“ÇOK YAYGIN GÖRÜLEN HİPERTANSİYON KALICI SAKATLIK VE ÖLÜM RİSKLERİNE YOL AÇABİLEN EN ÖNEMLİ SAĞLIK SORUNLARINDAN BİRİDİR”

Devamı
Aort Anevrizmaları

Aort anevrizması aortta, aort duvarında zayıf bölgelerden gelişen bir balonlaşmadır. Aortun içinden pompalanan kanın basıncı, zayıflayan kısmın bir balon gibi dışarıya genişlemesine neden olur.

Devamı
Atriyal Septal Defekt Kapatma

Atriyal Septal Defekt (ASD), kalp kapakçıkları arasındaki zarda bulunan deliğe verilen isimdir. Kesin tanısı, kalp ekokardiyografisi ile konulmaktadır. ASD kapatma işlemi uygun hastalarda yapılması gereken bir sağlık sorunudur. Bu işlem için bu konuda deneyimli ekibin varlığı çok önemlidir.

Devamı
Bypass Nedir?

Koroner arter baypas cerrahisi, kalp damar hastalığının tedavisinde kullanılan bir cerrahi prosedürdür.

Devamı
Ciddi Tehlike: Kalp damar hastalıkları

Kalp ve damar hastalıkları, bütün ülkelerde sık görülen çok ciddi bir hastalıktır. En fazla ölümle sonuçlanan hastalık olması itibariyle dünyada önemi gün geçtikçe daha da artmaktadır. Kalp ve damar hastalıklarında genetik faktörlerin yanı sıra şeker, stres, sigara içimi, yüksek tansiyon, kolesterol gibi faktörler hastalığa yakalanma riskini arttırıyor. Uzmanlar, 40 yaş üstünde olup ailesinde kalp damar rahatsızlığı bulunanların, şeker, tansiyon, kolesterol gibi rahatsızlıklara sahip sigara içen kişilerin kontrollerini aksatmaması gerektiğinin altını çiziyor.

Devamı
COVİD- 19 ve Kalp Sağlığı

Pandemi döneminde kronik rahatsızlıkları olanlar için risk artmaktadır. Kalp hastaları Covid-19 açısından en riskli grup durumunda olup, daha çok dikkat etmesi gerekiyor.

Devamı
E.E.C.P Tedavisi

Koroner arter hastalıklarına ilişkin kalp yetmezliği tedavisinde kullanılan EECP cihazı hastalar için konforludur. Girişimsel bir işleme ve hastane yatışına ihtiyaç duyulmaması açısından avantajlı ve etkisi uzun süren bir tedavi yöntemidir.

Devamı
Estetik fleboloji nedir?

Varis tedavisini yapan bilim dalına ‘Fleboloji’, kesi izi gibi kalıcı izler olmadan varis tedavisi içeren yöntemlere ise ‘Estetik Fleboloji’ denilmektedir.

Devamı
Göğüs Ağrısı

Göğüs ağrısı diğer tüm ağrılar gibi birçok önemli hastalığın ilk göstergesi olarak ortaya çıkabilir. Bu ağrı kalpten ya da farklı bir rahatsızlıktan kaynaklanabileceği için üzerinde önemle durulması gerekir.

Devamı
Hipertansiyon

Her yaşta görülebilen hipertansiyon, çağın en önemli hastalıkları arasında yer alıyor. Sürekli kontrol altında tutulması gereken bir hastalık olan hipertansiyon, körlük, beyin kanaması, felç, damar tıkanıklığı gibi ciddi sağlık sorunlarına da yol açabiliyor.

Devamı
Kalp ameliyatları

1996 yılında faaliyete geçen hastanemizin Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümümüzde ilk operasyon 18 Eylül 1997 tarihinde gerçekleştirildi.

Devamı
Kalp Damar Hastalıkları

Her yıl milyonlarca kişi kalp-damar hastalıkları nedeniyle yaşamını yitiriyor. Hastanemiz Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Feragat Uygur’a göre sigara, şişmanlık, hipertansiyon, hiperlipidemi, diyabet ve stres gibi kalbi tehdit eden risk faktörlerini azaltıp, diyet, egzersiz ve ilaç tedavisiyle kalp hastalıkları nedeniyle oluşan ölümleri azaltmak mümkün.

Devamı
Kalp damar hastalıklarında risk faktörleri

Koroner arter hastalığı ile mücadelede en önemli adım, hastalıktan korunmaktır. Hastalık bir takım risk faktörleri varlığında çabuk ortaya çıkmakta ve hızlı ilerlemektedir.

Devamı
Kalp Hastalıklarından Korunma

Daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmenin anahtarı, yaşam biçiminizde yapacağınız küçük değişikliklerde saklı. Sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen kalp hastalarının yaşam tarzlarına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Hastanemiz Kardiyoloji Uzmanı Dr. Beyhan Tiryaki, kalp hastalıklarından korunma yollarını anlattı.

Devamı
Kalp Kapağı Hastalıkları

Doğuştan olabileceği gibi sonradan da ortaya çıkabilen kalp kapak hastalıkları, çabuk yorulma, yatarken veya yürürken nefes daralması, bacaklarda ve karında şişme, göz kararması gibi belirtilerle kendini gösterebilir.

Devamı
Kalp Kapak Hastalıkları

Doğuştan olabileceği gibi sonradan da ortaya çıkabilen kalp kapak hastalıkları, çabuk yorulma, yatarken veya yürürken nefes daralması, bacaklarda ve karında şişme, göz kararması gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Kalp kapak hastalıklarında etkin tanı yöntemleriyle doğru teşhise ulaşmak, başarılı bir tedavi için en önemli adımdır.

Devamı
Kalp pilleri

Kalp pilleri (pacemaker), kalbin ritmini oluşturan ve düzenleyen elektronik cihazlardır.

Devamı
Kalp Ritim Bozukluğu (Aritmi)

Kalp atışlarının kişi tarafından normalden farklı olarak hissedilmesi durumudur. Kalbin çok hızlı atması (taşikardi), çok yavaş atması (bradikardi) veya düzensiz atması gibi kalp ritim sorunlarını ifade eder.

Devamı
Kalp ritim sorunları: Aritmiler

Aritmi, kalbin çok hızlı atması, çok yavaş atması veya düzensiz atması gibi ritim sorunlarını ifade eder. Bazı kalp aritmileri zararsız olabileceği gibi bazıları da rahatsız edici hatta bazen yaşamı tehdit edici durumlara neden olabilir.

Devamı
Kalp sağlığında fiziksel aktivite ve egzersiz: Fizyoterapistin rolü

Kalp hastalıklarından korunmada fiziksel aktivite ve egzersizlerin önemli bir rolü bulunmaktadır. Düzenli fiziksel aktivitenin sağlığın korunmasındaki bu rolü bilimsel çalışmalarla ortaya konmuştur.

Devamı