Adrenal kanser, böbrek üstü bezindeki normal hücreler anormal hücrelere dönüştüğünde ve kontrolden çıktığında meydana gelir.
DevamıBeslenme tarzındaki yanlışlıklar ve hareketsiz yaşam şekli nedeniyle üriner sistem taş hastalığının görülme sıklığı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artış göstermektedir.
DevamıBöbrek taşları, idrardaki minerallerin kümeleşip, katılaşarak kristalize olması sonucu oluşan katı parçacıklardır.
DevamıEnürezis (alt ıslatma), işeme kontrolünün sağlanması beklenen yaşta istemsiz ve uygunsuz idrar boşaltılmasının devam etmesidir.
DevamıErektil disfonksiyon (İktidarsızlık ya da sertleşme sorunu), ereksiyon bozukluğu olarak bilinen, özellikle 40 yaş sonrası erkeklerde sıklığı artan, kişinin hem kendini hem partnerini olumsuz etkileyen ve yaşam kalitesini bozan bir sağlık sorunudur.
DevamıNormal anatomik ve fonksiyonel yapıya sahip olmak şartıyla, herhangi bir korunma yöntemi kullanmaksızın, düzenli cinsel ilişki ve vajen içine boşalmaya rağmen çocuk olmaması durumu “infertilite” olarak adlandırılmaktadır.
DevamıHerhangi bir korunma yöntemi kullanmaksızın normal anatomik ve fonksiyonel yapıya sahip olmak koşuluyla, düzenli cinsel ilişki ve vajen içine boşalmaya rağmen çocuk olmaması durumudur.
DevamıÜrodinami (mesane fonksiyonlarını ölçmeye yarayan test), Üroflowmetri (işeme testi) ve EmgBiofeedback (Pelvik Taban Kas Eğitimi) ile tedavi mümkün olabiliyor.
Devamıİdrarda kanama, ürolojik açıdan mesane kanseri belirtisi olabilir.
DevamıCinsel iktidarsızlık ya da ereksiyon güçlüğü, erkeklerin yaşadığı cinsel sorunların başında gelmektedir.
DevamıTestisler normalde skrotum ya da halk arasındaki deyimiyle testis torbası denilen yapı içerisinde bulunurlar.
DevamıTeknolojinin ilerlemesi ile prostatın endoskopik cerrahisinde yeni yöntemlerin kullanılması gündeme gelmiştir.
DevamıPelvik taban sorunlarının değerlendirilmesi ve tedavisine yönelik birçok özel test ve yöntem kullanılmaktadır.
DevamıAmeliyatın ehil ellerde yani daha önce bu ameliyatı sayıca komplikasyonsuz çok yapmış hocalar tarafından yapılması idrar yolunda aşınma (erozyon) ve mekanik arızanın daha az olmasını sağlar.
DevamıProstat kanseri, ülkemizde 45 yaş üstü erkeklerde akciğer kanserinden sonrası en sık görülen kanserdir.
Devamı