Bölümdeki Hekimler

Diyetisyen Meltem DEMİRCİ
BESLENME VE DİYETETİK
Diyetisyen Asaf Anıl CENGİZ
BESLENME VE DİYETETİK
Uzm. Diyetisyen Tuğba DEMİRKIRAN
BESLENME VE DİYETETİK
Uzm. Diyetisyen Nurseda GÜLER BERK
BESLENME VE DİYETETİK

Sağlık Rehberi

Çocuk beslenmesi

Çocukların sağlıklı beslenmesi anne karnında başlar. 0-3 yaş dönemi hem zihinsel hem de bedensel gelişimin en yoğun olduğu dönemdir. Bu dönemdeki sağlıklı dengeli beslenme çocuğun zekâ düzeyini yüzde 80 etkiler.

Devamı
Çocuklarda çölyak hastalığı ve besin öğesi yetersizlikleri

Çölyak hastalığı çocuklukta en sık görülen emilim ve sindirim bozukluklarından birisidir. Çocuğa özgü glütensiz yeterli ve dengeli bir beslenme planı oluşturulmalıdır.

Devamı
Glütensiz besin üretiminin mutfağı

Glüten; buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahıl ürünlerinin içerisinde bulunan, hamurun kabarmasını sağlayan ve raf ömrünü uzatan bir protein türüdür.

Devamı
Kardiyovasküler hastalıklarda beslenme

Kardiyovasküler (kalp ve damar) hastalıklar ülkemizde ve dünyada görülen ölüm nedenlerinin ilk sırasında gelmektedir. Kalp ve damar hastalıklarından korunmada beslenme alışkanlıkları önemli bir yer tutmaktadır.

Devamı
Kış aylarında beslenme

Mevsim geçişleri metabolizma üzerinde farklı etkiler yaratmaktadır. Uzmanlar metabolizmanın yavaşladığı ve vücut direncinin düştüğü kış aylarını daha enerjik, mutlu, sağlıklı ve rahat geçirmek için doğru besinler tüketmenin önemine dikkat çekiyor.

Devamı
Kış beslenmesi

Kış mevsimine geçişte havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemi zayıflar. Bu dönemde savunma sistemini güçlendirmenin en etkili yollarından biri yeterli ve dengeli beslenmedir. Doğru gıdaları uygun miktarlarda tüketmek hastalık riskini azaltmaktadır.

Devamı
Kışın doğru beslenme

Havaların soğuması ve özellikle vücut direncinin azalmasıyla birlikte yeterli ve dengeli beslenme büyük önem taşıyor. Uzmanlar hem sağlığımızı hem formumuzu korumak için hangi besinleri tüketmemiz gerektiği konusunda uyarıyor. Kış aylarında vücudumuzda ne gibi değişiklikler oluyor, bizler beslenirken nelere dikkat etmeliyiz? Okuyup öğrenelim…

Devamı
Obezite cerrahisi ve beslenme

Beslenme, obezite cerrahisinin hem öncesinde hem de sonrasında büyük önem taşımaktadır. Obezite ameliyatları sonrasında bir bariatrik diyetisyen ile beslenmeyi düzenlemek, cerrah, psikolog kontrollerine düzenli uymak hem doğru kilo kaybını hem de giden kiloların kalıcılığını arttıracaktır.

Devamı
Obezitede beslenmenin yeri

Obezite; Dünya Sağlık Örgütü’ne göre bütün yaş gruplarını ilgilendiren, görülme sıklığı giderek artan önemli bir sağlık sorunudur. Obezite için uygulanan tedavi yöntemleri içerisinde beslenme ve diyet programı önemli bir yer tutmaktadır.

Devamı
Glütensiz Diyet Nedir? Glütensiz Diyet Zayıflamada Kullanılmalı mı?

Glüten, bazı tahıllarda doğal olarak bulunan bir proteindir.

Devamı
Tıbbi beslenme tedavisi uygulamaları

Sağlık, insanların hayatının devam etmesinde, hayat kalitesinin yükseltilmesiyle korunması noktasında özel bir öneme sahiptir.

Devamı
İnsülin direnci nedir?

İnsülin, yemek yediğinizde kanda yükselen kan şekerinin kas, yağ ve karaciğer hücrelerine taşınmasını sağlamak için, pankreastan salgılanan bir hormondur.

Devamı
Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için nasıl beslenmeliyiz?

Koronavirüs salgınından korunmada etkili olabilecek önlemlerden biri de bağışıklık sistemini güçlü tutmak. Güçlü bağışıklık için ise dengeli ve yeterli beslenmek gerekiyor.

Devamı
Yaşlılıkta beslenme

Yaşlılık döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması; sağlığın korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi, yaşam süresinin ve kalitesinin artırılmasında önem taşımaktadır.

Devamı
Besin alerjileri

Bir gıdanın içerisinde bulunan bir maddeye ya da bir bileşene karşı vücudun göstermiş olduğu aşırı reaksiyon durumuna gıda alerjisi denir.

Devamı
Glütene genel bakış

Buğday, çavdar ve arpa gibi tahıllarda bulunan bir protein olan glüten, diğer proteinler gibi sağlığımıza katkı sağlar.

Devamı