Alt ekstremite yaralanmaları yüzde 55-90 oranında görülen en sık spor yaralanması olup önemli bir kısmı ayak bileğinde oluşmaktadır.
DevamıAlveolar osteit, diş çekimi sonrasında oluşabilen bir komplikasyondur. Bu durum, çekilen dişin alveol adı verilen kemiğinde enfeksiyon, iltihap veya doku kaybıyla karakterizedir. Alveolar osteit, ağrı, kötü koku ve yara iyileşmesinde gecikme gibi belirtilerle kendini gösterebilir.
DevamıBunamanın en sık görülen tipi olan Alzheimer hastalığı günlük yaşamsal aktivitelerde azalma ve bilişsel yeteneklerde bozulma ile karakterize nöropsikiyatrik bulguların ve davranış değişikliklerinin eşlik ettiği beyin hücrelerinde harabiyet ile giden bir hastalıktır.
DevamıSANKO Üniversitesi Hastanesi Anjiyografi Laboratuvarı, kalp ve damar hastalıklarının teşhis ve tedavisinde kritik rol oynayan önemli bir tıbbi birimdir.
DevamıAort anevrizması aortta, aort duvarında zayıf bölgelerden gelişen bir balonlaşmadır. Aortun içinden pompalanan kanın basıncı, zayıflayan kısmın bir balon gibi dışarıya genişlemesine neden olur.
DevamıAşılama hastalık sonucunda oluşabilecek maddi ve manevi tüm kayıpları önleyecek, büyük tasarruf sağlayan tek sağlık yatırımıdır. Her gün yeni ve ilerleme kaydedilmiş aşılar geliştirilmekte ve kullanıma sunulmakta, bu aşıların iyi ve etkin kullanılmaları için uğraşılmaktadır.
DevamıAstım sürekli tedavi gerektiren yaygın ve uzun süreli bir akciğer rahatsızlığıdır.
DevamıAtriyal Septal Defekt (ASD), kalp kapakçıkları arasındaki zarda bulunan deliğe verilen isimdir. Kesin tanısı, kalp ekokardiyografisi ile konulmaktadır. ASD kapatma işlemi uygun hastalarda yapılması gereken bir sağlık sorunudur. Bu işlem için bu konuda deneyimli ekibin varlığı çok önemlidir.
DevamıBağımlılık, kişinin zarar görmesine rağmen madde kullanımına devam etmesi, kullandığı maddeyi uzun süre bırakamaması, sürekli madde arayışı içinde olması, kullandığı maddeyi giderek arttırmasıdır.
Devamıİnsan sağlığı için önemi büyük olan vücut mikrobiyotasının pek çok koruyucu ve metabolik faaliyeti bulunur. Herkesin farklı bir genetik yapısı olduğu gibi mikrobiyotası da farklıdır.
DevamıKoronavirüs salgınından korunmada etkili olabilecek önlemlerden biri de bağışıklık sistemini güçlü tutmak. Güçlü bağışıklık için ise dengeli ve yeterli beslenmek gerekiyor.
DevamıVücudumuz gibi cildimiz de hava değişimlerinden etkilenir. Havaların ısınması ve güneşin kendini daha çok göstermesi ile birlikte dermatolojik bazı hastalıkların görülme sıklığı artar.
DevamıBahar mevsiminde hava sıcaklığındaki değişiklik sonucu elektrik yükü artmasıyla birlikte insan metabolizmasında da değişiklikler meydana gelmektedir.
DevamıBaş ağrısı insanları etkileyen en yaygın ağrılı durumlardan biridir. Pek çok farklı tipi olan baş ağrılarının bazıları iyi huylu özellik sergilerken bazen ciddi ve yaşamı tehdit eden nedenlerle ilişkili olabiliyor.
Devamı“BEL AĞRISI İLE BAŞVURAN HASTALARIN SADECE YÜZDE 5-10’UNDA BEL FITIĞI TEŞHİS EDİLİR, ÇOK AZI AMELİYAT GEREKTİRİR”
DevamıBir gıdanın içerisinde bulunan bir maddeye ya da bir bileşene karşı vücudun göstermiş olduğu aşırı reaksiyon durumuna gıda alerjisi denir.
DevamıBeyindeki atardamar duvarının zayıflamasıyla, damarın dışına genişlemesi şeklindeki balonlaşmaya anevrizma (beyin damar baloncuğu) denir.
DevamıTümör, dokuların bulundukları yerde veya vücudun başka bir bölgesinde kontrolsüz olarak büyümesidir.
Devamı