Sağlık Rehberi

İYİ HUYLU PROSTAT BÜYÜMESİNİN CERRAHİ TEDAVİSİNDE YENİ DÖNEM: THUFLEP

Teknolojinin ilerlemesi ile prostatın endoskopik cerrahisinde yeni yöntemlerin kullanılması gündeme gelmiştir. Prostat cerrahisinin teknolojide geldiği son nokta olan ThuFLEP (Thulium Fiber Lazer ile Prostat Enukleasyonu) ise bölgemizde ilk kez hastanemizde kullanılmaya başlanmıştır.

Devamı
Jigantizm (Devlik)

Jigantizm, endokrin sistemdeki bir bozukluk sonucu ortaya çıkan nadir bir durumdur.

Devamı
Kalp ameliyatları

1996 yılında faaliyete geçen hastanemizin Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümümüzde ilk operasyon 18 Eylül 1997 tarihinde gerçekleştirildi.

Devamı
Kalp Damar Hastalıkları

Her yıl milyonlarca kişi kalp-damar hastalıkları nedeniyle yaşamını yitiriyor.

Devamı
Kalp damar hastalıklarında risk faktörleri

Koroner arter hastalığı ile mücadelede en önemli adım, hastalıktan korunmaktır. Hastalık bir takım risk faktörleri varlığında çabuk ortaya çıkmakta ve hızlı ilerlemektedir.

Devamı
Kalp damar hastalıklarının değerlendirilmesinde Sintigrafi (MPS)

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde kalp hastalıkları en sık ölüm sebebidir. Kalp hastalıkları arasında en sık görüleni ise koroner arter (kalp-damar) hastalığıdır. Koroner arter hastalığının değerlendirilmesinde nükleer tıp tetkikleri önemli yere sahiptir.

Devamı
Kalp Hastalıklarından Korunma

Daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmenin anahtarı, yaşam biçiminizde yapacağınız küçük değişikliklerde saklı. Sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen kalp hastalarının yaşam tarzlarına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Hastanemiz Kardiyoloji Uzmanı Dr. Beyhan Tiryaki, kalp hastalıklarından korunma yollarını anlattı.

Devamı
Kalp Kapağı Hastalıkları

Doğuştan olabileceği gibi sonradan da ortaya çıkabilen kalp kapak hastalıkları, çabuk yorulma, yatarken veya yürürken nefes daralması, bacaklarda ve karında şişme, göz kararması gibi belirtilerle kendini gösterebilir.

Devamı
Kalp Kapak Hastalıkları

Doğuştan olabileceği gibi sonradan da ortaya çıkabilen kalp kapak hastalıkları, çabuk yorulma, yatarken veya yürürken nefes daralması, bacaklarda ve karında şişme, göz kararması gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Kalp kapak hastalıklarında etkin tanı yöntemleriyle doğru teşhise ulaşmak, başarılı bir tedavi için en önemli adımdır.

Devamı
Kalp pilleri

Kalp pilleri (pacemaker), kalbin ritmini oluşturan ve düzenleyen elektronik cihazlardır.

Devamı
Kalp Ritim Bozukluğu (Aritmi)

Kalp atışlarının kişi tarafından normalden farklı olarak hissedilmesi durumudur. Kalbin çok hızlı atması (taşikardi), çok yavaş atması (bradikardi) veya düzensiz atması gibi kalp ritim sorunlarını ifade eder.

Devamı
Kalp ritim sorunları: Aritmiler

Aritmi, kalbin çok hızlı atması, çok yavaş atması veya düzensiz atması gibi ritim sorunlarını ifade eder. Bazı kalp aritmileri zararsız olabileceği gibi bazıları da rahatsız edici hatta bazen yaşamı tehdit edici durumlara neden olabilir.

Devamı
Kalp sağlığında fiziksel aktivite ve egzersiz: Fizyoterapistin rolü

Kalp hastalıklarından korunmada fiziksel aktivite ve egzersizlerin önemli bir rolü bulunmaktadır. Düzenli fiziksel aktivitenin sağlığın korunmasındaki bu rolü bilimsel çalışmalarla ortaya konmuştur.

Devamı
Kalp Tümörleri

Kalp tümörleri, kalpten kaynaklanan ve kalp dışı kaynaklı tümörler olarak ikiye ayrılır. Miksoma, en sık rastlanılan primer kalp tümörüdür. Kalp tümörlerinde cerrahi tek kabul edilen tedavi şeklidir ve tanısı konulduktan sonra ameliyat acilen yapılmalıdır.

Devamı
Kalp ve damar hastalıklarında hemşirelik bakımı

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hastalıklara bağlı ölüm nedenlerinin ilk sırasında kalp ve damar hastalıkları yer alıyor. Kalp ve damar hastalıklarında risk faktörlerinin belirlenmesi ve hastalıkların yönetiminde sağlık ekibine büyük görevler düşmektedir. Hemşirelerin tıbbi tedavinin uygulanması, hastanın bakımı, izlemi ve tedaviye uyumundaki rolü son derece önemlidir.

Devamı
Kanser hastalarında psikolojik desteğin önemi

Kanser gibi tedavi süreci uzun olan hastalıklarda hastanın psikolojik iyilik hali çok önemlidir.

Devamı
Kanserde erken tanı için düzenli kanser taraması yapılmadır

Kanser önemli bir halk sağlığı problemi olmaya devam etmektedir. Kanserde erken tanı için düzenli olarak kanser taraması yapılmalıdır.

Devamı
Kapalı omuz ameliyatları

Çok geniş bir uygulama alanına sahip olan ve tekrarlayan omuz çıkıkları, kireçlenmeler, yırtılmalar, eklem içi kıkırdak kopmaları ya da zedelenmeleri gibi durumlarda kullanılan kapalı omuz ameliyatları hasta için çok konforlu, komplikasyon riski düşük bir cerrahi yöntemdir.

Devamı
Kaposi Sarkomu

Kaposi sarkomu çoğunlukla ciltte büyüyen bir kanser türüdür.

Devamı
Kardiyovasküler hastalıklarda beslenme

Kardiyovasküler (kalp ve damar) hastalıklar ülkemizde ve dünyada görülen ölüm nedenlerinin ilk sırasında gelmektedir. Kalp ve damar hastalıklarından korunmada beslenme alışkanlıkları önemli bir yer tutmaktadır.

Devamı