Sağlık Rehberi

Dış Gebelik

İnsan yumurtası spermle döllendikten sonra normalde rahim içine taşınır ve yerleşir. Birleşme tüp dediğimiz rahim kanallarında olur ve rahim içine kadar taşınıp rahim iç zarına gömülür, büyümeye devam eder. Gebeliğin rahim dışına yerleşmesi ve gelişmesine ise “dış gebelik” denir.

Devamı
Dispne nedir?

Solunum darlığı olarak da bilinen nefes darlığı (Dispne), solunum rahatsızlığı veya nefes almada zorluk hissini tanımlayan bir belirti durumudur.

Devamı
Diyabet

Diyabet, insülin hormonunun yokluğu veya yetersizliği sebebiyle kan şekerinin normalin üzerinde seyrettiği, tüm yaş gruplarında görülebilen ve yaşam boyu süren bir hastalıktır.

Devamı
E.E.C.P Tedavisi

Koroner arter hastalıklarına ilişkin kalp yetmezliği tedavisinde kullanılan EECP cihazı hastalar için konforludur. Girişimsel bir işleme ve hastane yatışına ihtiyaç duyulmaması açısından avantajlı ve etkisi uzun süren bir tedavi yöntemidir.

Devamı
Eklem, kas ve tendon rahatsızlıkları ve güncel tedaviler

Son yıllarda hızlı yaşam temposu ve artan sportif faaliyetler nedeniyle eklem, kas ve tendonlarda yaralanmalar meydana gelmektedir.

Devamı
El kırıkları

El kırıkları genellikle travma, düşme, darbe veya benzeri nedenlerle oluşan kırıklardır. El kırıkları, el bileği, parmaklar veya elin diğer bölgelerinde meydana gelebilir

Devamı
El ve ayak bileği kırıkları

Hastanemiz Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Sever, kış aylarında el ve ayak bileği kırıkları başta olmak üzere, düşmelere bağlı kırık ve çıkık vakalarında artış yaşandığını söyledi.

Devamı
Elektromanyetik Aletlerin Sinir Sisteminde Oluşturduğu Görünmez Tehlikeler

Teknoloji her geçen gün yaşamımıza biraz daha fazla girmektedir. Birçok alanda kullandığımız teknolojik aletler, yaşam standardımızı yükseltirken diğer yandan yaydıkları elektromanyetik enerji ile sağlığımızı da tehdit etmektedir.

Devamı
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü bünyesinde Hepatit Polikliniği de hizmet vermektedir.

Devamı
Enürezis (Alt ıslatma)

Enürezis (alt ıslatma), işeme kontrolünün sağlanması beklenen yaşta istemsiz ve uygunsuz idrar boşaltılmasının devam etmesidir.

Devamı
Epilepsi

Epilepsi hastalığı diğer kronik hastalıklardan farklı değildir.

Devamı
EREKTİL DİSFONKSİYON VE TEDAVİSİ

Erektil disfonksiyon (İktidarsızlık ya da sertleşme sorunu), ereksiyon bozukluğu olarak bilinen, özellikle 40 yaş sonrası erkeklerde sıklığı artan, kişinin hem kendini hem partnerini olumsuz etkileyen ve yaşam kalitesini bozan bir sağlık sorunudur.

Devamı
Erişkinlerde hepatit a hastalığı

Erişkin yaşlarda Hepatit A hastalığı, çocuk yaşlara göre daha ağır seyretmektedir.

Devamı
Erkekte İnfertilite

Normal anatomik ve fonksiyonel yapıya sahip olmak şartıyla, herhangi bir korunma yöntemi kullanmaksızın, düzenli cinsel ilişki ve vajen içine boşalmaya rağmen çocuk olmaması durumu “infertilite” olarak adlandırılmaktadır.

Devamı
Erkekte İnfertilite (Kısırlık)

Herhangi bir korunma yöntemi kullanmaksızın normal anatomik ve fonksiyonel yapıya sahip olmak koşuluyla, düzenli cinsel ilişki ve vajen içine boşalmaya rağmen çocuk olmaması durumudur.

Devamı
Estetik fleboloji nedir?

Varis tedavisini yapan bilim dalına ‘Fleboloji’, kesi izi gibi kalıcı izler olmadan varis tedavisi içeren yöntemlere ise ‘Estetik Fleboloji’ denilmektedir.

Devamı
Faranjit

Faranjiti, Birçok bakteri ve virüsün sebep olduğu boğaz tabanının iltihaplı hastalığıdır.

Devamı
Fenilketonüri

Fenilketonüri kalıtsal bir metabolik hastalıktır. Bu hastalıkla doğan çocuklar proteinli gıdalarda bulunan fenilalanin isimli bir amino asiti metabolize edemezler.

Devamı
Gebelik döneminde beslenme alternatifleri

Gebelik döneminde sağlıklı ve dengeli beslenmek hem anne adayları hem de bebek açısından önemlidir. Annenin sağlıklı gebelik süreci geçirmesi, bebeğin de anne karnında bedensel ve zihinsel olarak gelişmesi annenin sağlıklı ve doğru beslenmesine bağlıdır.

Devamı
Gebelik ve Beslenme

Gebelik bir kadının hayatı boyunca yaşadığı en farklı dönemdir. Bu dönemde kadın vücudunda gerek ruhsal gerekse de işlevsel birçok değişiklik oluşmaktadır. Gebeliğin başlarından itibaren vücudun enerji ihtiyacı belirgin ölçüde arttığından mümkün olduğunca farklı gıdalarla besin çeşitliliğini artırmak büyük önem taşımaktadır.

Devamı