Sağlık Rehberi

Kemik ve yumuşak doku tümörleri

Kemik ve yumuşak doku tümörlerinde en sık karşılaşılan belirtiler ağrı ve kitledir.

Devamı
Kendi kanınızla güzelleşin!

Daha sağlıklı, daha genç bir cilde kavuşmak için kendi kanınızın iyileştirme gücünden faydalanmaya ne dersiniz? Gençlik aşısı olarak ta bilinen PRP (Platelet Rich Plasma- Platelet Yönünden Zenginleştirilmiş Plazma) yöntemiyle hem daha genç bir görünüm elde edebilir, hem de daha sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Devamı
Keratokonus hastalığı

Keratokonus, kornea şeklinin bozulduğu bir göz rahatsızlığıdır. İlerleyici bir hastalık olan keratokonusta hastalar görme azlığı, görüş kalitesinde azalma, gözlük numarasında sık değişim, ışık hassasiyetinde artma gibi şikayetlerde bulunabilirler. Kesin tanı için ise ‘Kornea Topografi-Tomografi Sistemleri’ kullanılmaktadır.

Devamı
Kireçlenme

Halk arasında kireçlenme olarak adlandırılan “Osteoartrit’’ ya da “Dejeneratif eklem hastalığı’’ eklemi koruyan kıkırdağın zedelenerek yeni ve düzensiz eklem oluşması olarak tanımlanabilir.

Devamı
Kırıklar ve çıkıklar

Kırık, herhangi bir kemiğin bütünlüğünün çoğunlukla bir darbe sonrası bozulmasıdır.

Devamı
Kış aylarında beslenme

Mevsim geçişleri metabolizma üzerinde farklı etkiler yaratmaktadır. Uzmanlar metabolizmanın yavaşladığı ve vücut direncinin düştüğü kış aylarını daha enerjik, mutlu, sağlıklı ve rahat geçirmek için doğru besinler tüketmenin önemine dikkat çekiyor.

Devamı
Kış beslenmesi

Kış mevsimine geçişte havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemi zayıflar. Bu dönemde savunma sistemini güçlendirmenin en etkili yollarından biri yeterli ve dengeli beslenmedir. Doğru gıdaları uygun miktarlarda tüketmek hastalık riskini azaltmaktadır.

Devamı
Kış Hastalıkları

Kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte soğuk algınlığı (nezle), grip (influenza), üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları, tonsillit (bademcik iltihabı), faranjit (geniz iltihabı), larenjit (ses teli iltihabı), sinüzit, astım, bronşit, pnönomi (zatürree), sinüzit ve orta kulak iltihabı gibi hastalıklar sık olarak görülmektedir.

Devamı
Kış Mevsiminde Romatizma Hastalarının Dikkat Etmesi Gerekenler

Tüm dünya olarak olağanüstü bir dönemden geçmekteyiz.

Devamı
Kışın doğru beslenme

Havaların soğuması ve özellikle vücut direncinin azalmasıyla birlikte yeterli ve dengeli beslenme büyük önem taşıyor. Uzmanlar hem sağlığımızı hem formumuzu korumak için hangi besinleri tüketmemiz gerektiği konusunda uyarıyor. Kış aylarında vücudumuzda ne gibi değişiklikler oluyor, bizler beslenirken nelere dikkat etmeliyiz? Okuyup öğrenelim…

Devamı
Koklear İmplant (Biyonik kulak)

Koklear implant, işitme cihazlarından yeterli yararı göremeyen veya işitme cihazlarının yetersiz kaldığı ileri/çok ileri işitme kaybı olanlara yardımcı olmak amacıyla tasarlanmış cerrahi müdahale ile takılan bir iç kulak protezidir.

Devamı
Kol Kırıkları

Kol kırıkları, üst ekstremiteyi oluşturan humerus, radius ve ulna kemiklerinin herhangi birinde meydana gelen kırıklardır.

Devamı
Koronavirüs (Covid-19) salgını ve ruh sağlığımız

Covid-19 salgını özelinde, sürekli haber kaynaklarını takip ediyor, ellerinizi kozmetik sorunlara varacak sıklıkta yıkıyor, tekrar tekrar ateşinizi kontrol ediyorsanız, her öksürdüğünüzde zihninize otomatik biçimde “kesin hasta oldum düşüncesi” geliyor ve umutsuzluğa kapılıyor musunuz?

Devamı
Koronavirüs hastalığından korunma

Koronavirüsten korunmak için gerekli önlemleri almak yaşamsal önem taşıyor. Bu virüsten korunmanın yolları nelerdir? Hijyen nasıl sağlanır? Maske takmak yeterli midir? Hastalığa yakalanmamak için ne tür önlemler alabiliriz?

Devamı
Koronavirüsün göz sağlığına etkisi

Dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan yeni tip koronavirüs, gözden de bulaşabiliyor. Gözden bulaşmasını engellemek için ellerin temizliği sağlanmadan ağız ve burnun yanı sıra, göze olan temasın da engellenmesi büyük önem taşımaktadır.

Devamı
Koroner arter hastalıkları hakkındaki gerçekler

Koroner arterler kalbin kendisini besleyen damarlardır. Koroner arter hastalığı, bu damarlarda meydana gelen tıkanıklıklarla ortaya çıkan hastalığa verilen isimdir. Hipertansiyon, sigara kullanımı, şeker hastalığı, ailede koroner arter hastalığının bulunması, obezite, hareketsizlik, stres koroner arter hastalığı için risk faktörleridir.

Devamı
Koroner Bypass Cerrahisi

Göğüs ağrısına ve kalp krizine neden olan koroner arterlerdeki daralmalar belli bir seviyenin üzerine çıktığında kanın akışında engel oluşturur.

Devamı
Kronik hastalığı olan engelli bireylerde sağlıklı yaşam ve egzersiz

Engelli bireyler, aktif engelli bireyler ile kıyaslandığında kronik hastalığa sahip olma oranı iki kat daha fazladır.

Devamı
Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ile yaşam

KOAH tüm dünya'da özellikle de gelişmekte olan ülkelerde sigara tüketimine paralel olarak artan ve ciddi sağlık problemlerine yol açabilen önemli bir akciğer hastalığıdır.

Devamı
Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH)’ta nefes darlığı (Dispne) atağı sırasında ne yapmalıyız?

Solunum darlığı olarak da bilinen nefes darlığı (Dispne), solunum rahatsızlığı veya nefes almada zorluk hissini tanımlayan bir belirti durumudur.

Devamı