Grip (influenza), influenza virüsünün yol açtığı bulaşıcı bir enfeksiyon hastalığıdır. Grip virüsü damlacık yoluyla bulaşır.
DevamıMalign (kötü huylu) ve Benign (iyi huylu) akciğer tümörlerinin görülme sıklığı dünyada olduğu gibi ülkemizde de artış göstermiştir.
DevamıHasta Sinüs Sendromu, sinüs düğümünün normal elektriksel aktivitesinde bozukluklarla karakterize edilen bir klinik durumdur.
DevamıAmeliyathaneler, hastanelerde cerrahi işlemlerin yapıldığı aseptik alanlardır.
DevamıHemoroid, makat bölgesinde bulunan toplardamarların basınç nedeniyle genişlemesidir. İç ve dış olmak üzere iki şekilde kendini gösteren hemoroidin pekçok tedavi yöntemi bulunmaktadır.
DevamıHemşirelik mesleğinin en önemli amacı uluslararası kalite standartlarında; birey, aile ve toplumun sağlığını korumak, geliştirmek, sürdürmek, etik ve mesleki ilkelerle bütünleşerek mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek hemşirelik bakımını sunmaktır.
DevamıHiperoksalüri, idrarın normalden daha yüksek oranda oksalat içermesi durumunu ifade eder.
DevamıHer yaşta görülebilen hipertansiyon, çağın en önemli hastalıkları arasında yer alıyor. Sürekli kontrol altında tutulması gereken bir hastalık olan hipertansiyon, körlük, beyin kanaması, felç, damar tıkanıklığı gibi ciddi sağlık sorunlarına da yol açabiliyor.
DevamıHipertiroidi, kanda tiroit hormonlarının yüksek olması nedeniyle ortaya çıkan klinik durumdur.
DevamıTiroit bezi, vücudun metabolik ve enerji sistemlerinin yönetiminde çok önemli roller olan tiroit hormonları üreten dokudur. Tiroit bezinin az çalışmasına ve tiroit hormonlarının az oluşmasına tiroit yetmezliği yani hipotiroidi denir.
Devamıİnsanlarda çok yaygın bulunan HPV, çoğu kişide bir soruna yol açmazken bazı kişilerde genital siğil ve kansere neden olabilen bir virüstür.
DevamıEn yaygın sindirim sistemi hastalıklarından biri olan Huzursuz Bağırsak Sendromu, karın ağrısı, düzensiz bağırsak hareketleri, belirgin derecede şişkinlik, aşırı gaz, aniden şiddetli dışkılama hissi, ishal, kabızlık atakları gibi belirtileri bir arada gösteren bir sendromdur.
DevamıÜrodinami (mesane fonksiyonlarını ölçmeye yarayan test), Üroflowmetri (işeme testi) ve EmgBiofeedback (Pelvik Taban Kas Eğitimi) ile tedavi mümkün olabiliyor.
Devamıİdrarda kanama, ürolojik açıdan mesane kanseri belirtisi olabilir.
DevamıBağırsak hastalıklarının tanısı klinisyen ve radyoloji doktorunun birlikte değerlendirmesi gereken çok yönlü, zor bir süreçtir.
DevamıCinsel iktidarsızlık ya da ereksiyon güçlüğü, erkeklerin yaşadığı cinsel sorunların başında gelmektedir.
DevamıKanamaya eğilimli hastaya yaklaşımda ya da herhangi cerrahi girişimden öncesi rutin pıhtılaşma testlerinin yapılması önemlidir.
DevamıKanser hastalarının, günlük aktivitelerini yerine getirebilmeleri, belki geçimlerini sağladıkları işlerini devam ettirebilmeleri, bunlar olamasa dahi hastalık sürecinin sıkıntılarını en hafif şekilde geçirmelerinin sağlanması büyük önem taşımaktadır.
Devamı