Sağlık Rehberi

Mide ülseri

Midenin iç yüzünü döşeyen ve mukoza denilen zarın mide asidi, safra sıvısı, sindirim enzimleri veya birtakım ilaçlarla hasarlanması sonucu oluşan doku kaybı ‘Mide ülseri’ olarak adlandırılır.

Devamı
Migren

Migren, ataklar şeklinde gelen, kendine özgü belirtileri olan baş ağrısı dönemleri ile karakterize bir durumdur.

Devamı
Mikrobiyata ve Fonksiyonel Tıp

Fonksiyonel tıp, kronik hastalıkların kök nedenlerini saptayıp bu sorunların düzeltilmesine odaklanan bütünsel bir tıp yaklaşımıdır.

Devamı
Mitral balon valvüloplasti tedavisi

Mitral balon valvüloplasti işlemi, daralmış mitral kapağın özel geliştirilmiş bir balon yardımı ile genişletilmesidir.

Devamı
Mitral Stenoz (Mitral darlık - Kireçlenme)

Mitral darlığı, genellikle çocukluk döneminde geçirilen akut romatizmal ateş hastalığına bağlı olarak gelişen bir kalp kapağı hastalığıdır. Mitral kapak, kalpteki sol atriyum (kulakçık) ve sol ventrikül (karıncık) arasında yer alır.

Devamı
Miyomlar

Miyomlar, rahimde olan, en sık karşılaşılan tümöral yapılardır.

Devamı
Multipl skleroz (MS) nedir, ne değildir?

Multipl skleroz (MS), bağışıklık sisteminin uygun olmayan yanıtına bağlı olarak merkezi sinir sisteminin farklı bölgelerindeki sinir kılıfının yıkılması ve çoğunlukla yeniden yapılması ile karakterize bir hastalıktır.

Devamı
Niçin unutuyoruz?

Unutkanlık bir hastalık bulgusu olabildiği gibi, herhangi bir hastalık olmadan da olabilir.

Devamı
Nikel Alerjisi

Nikel alerjisi, deri ve bazı iç organlarda oluşan reaksiyonlara yol açabilen bir alerjik durumdur.

Devamı
Normal basınçlı hidrosefali

İleri yaşlarda, özellikle altmışlı yaşlardan sonra görülür.

Devamı
Nörodermatit (Liken Simpleks Kronikus)

Nörodermatit, ciltte kaşıntıya ve kronik inflamasyona neden olan bir dermatolojik durumdur.

Devamı
Nörolojik Rehabilitasyon

Nörolojik rehabilitasyon; periferik ve merkezi sinir sisteminin hasarlanması ile ortaya çıkan patolojilerin bireyde yarattığı olumsuz etkilerini minimum düzeye indirerek maksimum düzeyde fonksiyonellik kazandırmayı ve yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen fizyoterapi ve rehabilitasyonun özelleşmiş bir alanıdır.

Devamı
Nükleer Tıp ve Moleküler Görüntülemede Güncel Uygulamalar

Nükleer tıp bölümü, radyofarmasötik (Radyoaktif izotoplar içeren ilaç grubu) maddeler kullanılarak yapılan, moleküler düzeyde görüntüleme ve tedavi bilimi olarak tanımlanır.

Devamı
Obezite

Obezite ya da halk arasında bilinen adıyla şişmanlık, vücutta fazla miktarda yağ birikmesi sonucu ortaya çıkan ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.

Devamı
Obezite cerrahisi ve beslenme

Beslenme, obezite cerrahisinin hem öncesinde hem de sonrasında büyük önem taşımaktadır. Obezite ameliyatları sonrasında bir bariatrik diyetisyen ile beslenmeyi düzenlemek, cerrah, psikolog kontrollerine düzenli uymak hem doğru kilo kaybını hem de giden kiloların kalıcılığını arttıracaktır.

Devamı
Obezite nedir?

Obezite günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Obezite nedir? Obeziteye eşlik eden hastalıklar nelerdir? Tedavisi nasıl olmalıdır? İşte uzmanından yanıtları...

Devamı
Obezite ve egzersiz

Obezite cerrahisi geçirecek bireylerde, cerrahi işlem öncesi ve sonrası dönemde uygulanan tedavi ve egzersiz programları ile cerrahi işlemin başarısı artırılırken, bireyin yeni yaşam tarzına adaptasyonu sağlanır ve operasyon sonrası dönemde günlük yaşama dönüşü hızlandırılır

Devamı
Obezite ve obezite cerrahisi sonrası estetik

Obezite günümüzde önemli bir sağlık sorunudur.

Devamı
Obezite ve ruh sağlığı

Obezite, tüm dünyada hızla yaygınlaşan ve toplum sağlığını tehdit eden önemli sorunlardan biridir.

Devamı
Obezitede beslenmenin yeri

Obezite; Dünya Sağlık Örgütü’ne göre bütün yaş gruplarını ilgilendiren, görülme sıklığı giderek artan önemli bir sağlık sorunudur. Obezite için uygulanan tedavi yöntemleri içerisinde beslenme ve diyet programı önemli bir yer tutmaktadır.

Devamı