Sağlık Rehberi

Beyin anevrizmaları

Beyindeki atardamar duvarının zayıflamasıyla, damarın dışına genişlemesi şeklindeki balonlaşmaya anevrizma (beyin damar baloncuğu) denir.

Devamı
Beyin tümörleri

Tümör, dokuların bulundukları yerde veya vücudun başka bir bölgesinde kontrolsüz olarak büyümesidir.

Devamı
Böbrek Taşı Rahatsızlıkları

Beslenme tarzındaki yanlışlıklar ve hareketsiz yaşam şekli nedeniyle üriner sistem taş hastalığının görülme sıklığı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artış göstermektedir.

Devamı
BÖBREK TAŞI TEDAVİSİNDE THULIUM FIBER LAZER CİHAZI KONFORU

Böbrek taşları, idrardaki minerallerin kümeleşip, katılaşarak kristalize olması sonucu oluşan katı parçacıklardır. Erkeklerde böbrek taşları genel olarak daha sık görülmesine rağmen kadınlarda da son yıllarda artış göstermiştir.

Devamı
Boyun ağrısı mı? Omuz ağrısı mı?

Uzun zamandır omuzunuzda ve boynunuzda hissettiğiniz, ensenizden boynunuza ve başınıza, boynunuzdan omuzunuza ve kolunuza yayılan ağrı, acaba boyun ağrısı mı yoksa omuz ağrısı mı? Gelin hep birlikte öğrenelim.

Devamı
Bronşit

Bronşit en sık görülen kış hastalıklarından biridir. Sigara tüketimi, enfeksiyonlar, hava kirliliği, tekrarlayan soğuk algınlığı gibi olumsuz etkenlerin tetiklemesiyle ortaya çıkan bronşitte teşhis ve tedavi büyük önem taşır.

Devamı
Buğday alerjisi

Buğday, alerjiye neden olan en yaygın besinlerden biridir. Çoğunlukla çocukları etkilemekle birlikte, yetişkinlerde de görülen buğday alerjisinde Türk mutfağında tahıl ürünlerinin çok kullanılması nedeniyle doğru tanı çok önemlidir. Buğday alerjisi için birincil tedavi yöntemi buğday içeren ürünlerden kaçınmaktır.

Devamı
Bypass Nedir?

Koroner arter baypas cerrahisi, kalp damar hastalığının tedavisinde kullanılan bir cerrahi prosedürdür.

Devamı
Çağımızın hastalığı obezite teslim mi olmalıyız, savaşmalı mıyız?

Obezite, vücutta anormal ve aşırı yağ birikmesidir. Hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren ve yaşam süresini kısaltan, halk arasında aşırı şişmanlık olarak bilinen obezite, çağımızın giderek büyüyen ve yaygınlaşan çok önemli bir sağlık sorunudur.

Devamı
Cerebral Palsy Spastik çocuk

Doğumdan hemen önce, doğum sırasında veya hemen sonrasında değişik sebeplerden dolayı beyinde oluşan hasara bağlı gelişen hastalığa Cerebral Palsy denir. Hastalığın, beyin hasarının büyüklüğü ve bulunduğu bölgeye bağlı olarak her çocukta değişik ağırlıkta ve tipte olabileceğine dikkat çeken hastanemiz Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Cenk Cankuş, erken teşhisle çocuğun yaşam kalitesinin artabileceğinin altını çizdi.

Devamı
Ciddi Tehlike: Kalp damar hastalıkları

Kalp ve damar hastalıkları, bütün ülkelerde sık görülen çok ciddi bir hastalıktır. En fazla ölümle sonuçlanan hastalık olması itibariyle dünyada önemi gün geçtikçe daha da artmaktadır. Kalp ve damar hastalıklarında genetik faktörlerin yanı sıra şeker, stres, sigara içimi, yüksek tansiyon, kolesterol gibi faktörler hastalığa yakalanma riskini arttırıyor. Uzmanlar, 40 yaş üstünde olup ailesinde kalp damar rahatsızlığı bulunanların, şeker, tansiyon, kolesterol gibi rahatsızlıklara sahip sigara içen kişilerin kontrollerini aksatmaması gerektiğinin altını çiziyor.

Devamı
Çikolata Kisti

Üreme çağındaki kadınların yüzde10’unu etkileyen, halk arasında “Çikolata Kisti” olarak da bilinen endometriozis, sıklıkla karşılaşılan jinekolojik hastalıklardan biridir. Normalde rahim içini kaplayan dokunun rahim dışında büyümesi ve kişilerde ağrıya sebep olması şeklinde tanımlanabilir.

Devamı
Çikolata kisti hastalığı

Üreme çağındaki kadınların yaklaşık yüzde 10’unda, adet sancısı çeken veya çocuk sahibi olamayan kadınların ise neredeyse yarısında görülür.

Devamı
Cilt sağlığı için kışın nelere dikkat edilmeli?

Soğuk, kuru hava ve çevre kirliliği kış aylarında cilt sağlığının önemini artırıyor. Alınacak bazı önlemler ile kış mevsiminin cilt üzerindeki olumsuz etkilerinden korunmak mümkün. Kışın cilt bakımı nasıl olmalı, nelere dikkat etmeli? Gelin hep birlikte öğrenelim.

Devamı
Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, cinsel ilişki sırasında eşlerin birbirlerine bakteri, virüs, mantar veya parazitleri geçirmesiyle meydana gelmektedir.

Devamı
Çocuk alerjileri

Alerjik hastalıklar çocuklarda sık görülen hastalıklardandır. Ülkemiz ve dünyada yaklaşık her dört çocuktan birisinde herhangi bir alerjik hastalık görülmektedir. Avrupa Birliği ülkelerinde 2020 yılında her iki çocuktan birinde alerjik hastalık görülmesi beklenmektedir.

Devamı
Çocuk beslenmesi

Çocukların sağlıklı beslenmesi anne karnında başlar. 0-3 yaş dönemi hem zihinsel hem de bedensel gelişimin en yoğun olduğu dönemdir. Bu dönemdeki sağlıklı dengeli beslenme çocuğun zekâ düzeyini yüzde 80 etkiler.

Devamı
Çocuk fıtıkları

Yaşamın ilk aylarında sıkça görülen ve erken doğan bebeklerde görülme oranı daha yüksek olan çocuk fıtıkları, tanısı kolay konulabilecek rahatsızlıklardan biridir.

Devamı
Çocuk vücudunda morluklarla gelirse

Çocukluk çağında morluklarla gelen bireylerin mutlaka iyi bir hematolojik değerlendirmeden geçirilmesi gerekir.

Devamı
Çocuklar için tatil valizi hazırlama rehberi

Çocuklar için valize konulması gereken ilk eşya güneş kremi olmalıdır. Sıcak yaz günleri geldi. Stresli ve yoğun geçen dönemin yorgunluğunu atmak için tatil planları yapılıyor.

Devamı